Kenyafadder

Centrumkyrkan Faluns hjälparbete för Kenyas barn


Postgironummer:

475 61 54-3Se filmen om Centrumkyrkans barnarbete i Kenya

Klicka här

 


Besökare på sidan

Sidan uppdaterad

2021-12-20


Julbrev december 2015

God Jul!

 

Det nya året har redan blivit gammalt, tiden går så fort. Ett nytt år står på vänt.

Detta år har präglats bl.a. av kriser i Syrien, Afghanistan och andra länder. Flyktingströmmen från dessa länder har nått proportioner som blir svårhanterliga. Det är en självklarhet att vi i möjligaste mån ska hjälpa människor som flyr från krig och förtryck.

Flödet av ensamkommande barn är betydande. Ofta anger föräldrar till dessa ungdomar att de vill ge sina barn möjlighet till utbildning, vilket annars är omöjligt. Föräldrar inser att vägen ur fattigdom och umbäranden är att utbilda sig vilket blir till fördel för sin egen och andras sociala och ekonomiska miljö.

Jag vill tacka för era insatser det gångna året. Ni har genom ert stöd bidragit till att barn i Kenya fått möjlighet att utbilda sig! Ni har insett att utbildning är viktig för utveckling och välstånd långt innan dessa flyktingströmmar började.

Höstregnen har kommit igång bra i Kenya detta år. Det är en absolut förutsättning för goda skördar av majs och bönor mm. Så är det inte alla år, men för de c:a 200 barn som går i ”våra” förskolor är barnen garanterade minst ett mål lagad mat varje dag!

I genomsnitt betalar hälften av barnen skolavgift. Resten betalas av vår verksamhet genom ert stöd. I någon skola är andelen betalande större och i andra skolor kanske ingen har pengar till skolavgiften.

Kära Du, TACK! för att du troget har skickat in dina pengar och jag hoppas du fortsätter detta arbete även framöver. Jag ber att Gud välsignar dig för vad du gör för dessa hans minsta på jorden.

Till sist önskar jag dig

En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR

Varm hälsning från

Mats Gustafsson, kassör och kontaktperson för Centrumkyrkans fadderkassaCopyright © 2014. All Rights Reserved.