Kenyafadder

Centrumkyrkan Faluns hjälparbete för Kenyas barn


Postgironummer:

475 61 54-3Se filmen om Centrumkyrkans barnarbete i Kenya

Klicka här

 


Besökare på sidan

Sidan uppdaterad

2021-12-20


Julbrev december 2017

God Jul!

En droppe i havet? Vår lilla fadderverksamhet kan ses som liten och obetydlig i jämförelse med de stora rikskända organisationernas. Vår fördel, i vår litenhet, är just att vi är små! Vi har små omkostnader som belastar fadderkassan.

De pengar vi skickar ut är effektiva slantar. I likhet med de stora organisationerna drabbas dock även vi av bankavgifter. Av den anledningen har vi reducerat antalet utbetalningar till tre mot tidigare fyra gånger per år.

När jag tänker tillbaka på hur många barn som passerat förskolorna sedan 70-talet och gått vidare i studier så inser jag hur viktig verksamheten är. Till nästa termin går 20 barn vidare till Primary school….. från en av våra förskolor!

Under året har c:a 196 900 kronor utbetalts till dessa förskolor.

Din insats är därför mycket viktig och jag känner stor tacksamhet varje gång jag kan föra in din slant i kassaboken. När jag sedan sänder ut pengar till förskolorna vet jag att de blir till välsignelse, inte bara för barnen den närmaste tiden utan också för en lång framtid, kanske för all tid!

En blivande vetenskaps-, affärsman, läkare…. Du är med och ger möjlighet för, i huvudsak masajbarn, att lära sej grunderna i de viktiga basämnena och på sikt vara med och utveckla det Kenyanska samhället till att bli bättre.

Om du vill veta mer om Masajfolkets kultur och historia kan jag erbjuda dej en egenproducerad DVD. Den är inspelad i en enkel lokal (ej studio) och därför ej av yttersta proffskvalitet. Den har svensk text och berättas av erfarna masajäldste. Priset är 100 kr (minst!).                                                           Pengarna sätts in på PG-konto som du normalt använder till fadderkassan. Märk inbetalningen med ”DVD”. Pengarna går till 100% in i fadderverksamheten.

På vår hemsida finns mer att se och läsa! WWW.kenyafadder.se

 

Jag vill så önska dej en  

God Jul och ett Gott nytt 2018!

Mats Gustafsson                                                                                                                                                      KassörCopyright © 2014. All Rights Reserved.