Kenyafadder

Centrumkyrkan Faluns hjälparbete för Kenyas barn


Julbrev 2020


Postgironummer:

475 61 54-3Se filmen om Centrumkyrkans barnarbete i Kenya

Klicka här

 


Besökare på sidan


Sidan uppdaterad 20201219


Julbrev december 2020

Kära faddervän!

Nu har det återigen gått ett år, och dessutom ett mycket annorlunda år pga pandemin. Jag hoppas du är frisk och får njuta av ännu en jul.

Även i ”vår” del av Kenya har pandemin skapat problem. Inte så mycket av smittade personer som av de restriktioner som infördes över hel landet oavsett hur omständigheterna såg ut. I mars stängdes alla skolor, offentliga tillställningar, torghandel m.m, och man fick dessutom utegångsförbud mellan kl 19 och 05. Bröt man mot detta blev det fängelse eller prygel. 

Detta medförde att de som inte fick jobba längre blev utan lön. De som brukade sälja sina grönsaker och andra varor på torget blev utan inkomst. Masajerna kunde inte sälja boskap och få en inkomst att köpa förnödenheter för. Barn från fattiga familjer blev utan den viktiga och enda maten för dagen. 

I Kenya finns inga permissionsbidrag, arbetslöshetsbidrag, socialbidrag mm. Där får du förlita dig på kyrkan, släkten och vännerna. Med andra ord ett mycket svårt läge. Våra fadderbidrag fick alltså användas för att stötta de familjer som ingenting hade och till lärarna som blev utan lön. 

Så tack och lov för ditt bidrag. Du ska veta att det hjälper. Vi har dessutom kunnat skicka pengar som personer skänkt just för att hjälpa i nöden. Den generositet och medkänsla som finns hos många idag får mig att känna ödmjukhet att det finns godhet i denna hårda och krigsfyllda värld. 

I september öppnades skolorna igen och torgen fick öppnas för försäljning. De flesta restriktionerna är borttagna nu, men vi får väl se om det kommer en andra våg även där. Munskydd ska dock alla bära i samlingar. Kenya har inte haft så många dödsfall eller smittade. I ”vårt” område är det ett fåtal. Den första inlagda på sjukhuset kom först i augusti. Sen är det givetvis frågetecken hur mycket man kunnat testa o.s.v. 

Jag vill verkligen tacka för att du trofast har fortsatt med ditt bidrag. Tillsammans med bidrag fråmn andra är det en god hjälp och många barn får en bra start för framtiden. Jag vill verkligen betona för dig hur otroligt viktigt ditt bidrag är och hur glad jag är att du valt att hjälpa de små i södra Kenya. Jag önskar dig nu en riktigt fin julhelg och hoppas den ska bli god och innerlig trots omständigheterna. Jag önskar dig Guds välsignelse nu och för det nya året 2021. 

Med varm hälsning 

Mats Gustafsson

Kenyafadderansvarig, Centrumkyrkan Falun


Copyright © 2014. All Rights Reserved.