Kenyafadder

Centrumkyrkan Faluns hjälparbete för Kenyas barn


Postgironummer:

475 61 54-3Se filmen om Centrumkyrkans barnarbete i Kenya

Klicka här

 


Besökare på sidan

Sidan uppdaterad

2021-12-20


Julbrev 2021


Kära fadder

Tiden går fort och nu närmar vi oss julen igen. Ett år har gått präglat av den världsvida virussmittan.

Även den del av Kenya där ”våra” barn bor har påverkats av olika restriktioner och vardagsproblem.

I början av pandemin fick man inte samlas, inte köpa och sälja på marknaderna, skolorna stängdes och överhuvudtaget stannade samhället upp. Detta innebar att försörjningen för många familjer dök tvärt ned. Med svält som följd. Vi har fått skicka extra pengar för inköp av mat till de mest utsatta.

Nu går barnen i skola igen och för att komma i kapp har man detta skolår minskat loven till en vecka. Läsåret i Kenya är uppdelat på tre terminer med en månads lov ungefär mellan varje termin. Detta år har man alltså kört fyra terminer och man räknar med att vara i kapp under 2022. Vanligtvis börjar skolåret i januari men nu börjar termin tre i januari, och det nya läsåret i april.

Nu är även torghandeln i gång igen och det är underlättande. Vi får hoppas att den nya mutationen inte ska orsaka ännu fler problem för den prövade befolkningen.

Vårregnen som skulle kommit i april blev minimala och med det följer att tillgången till basföda är knapphändig. Men nu har åtminstone novemberregnen kommit som de ska, och förhoppningsvis ska folket få goda skördar under våren.

Som du förstår är ditt understöd till barnen kolossalt viktigt. På skolan får de en näringsrik måltid som de står sig på, och undervisningen är bra och ger hopp om en bättre framtid.

Så käre fadder, ge inte upp ditt trofasta givande. Fortsätt att hjälpa dessa småttingar till en bra start i livet. Jag önskar jag kunde ta dig med dit till södra Kenya så du kunde få träffa dessa livliga glada barn och inte minst deras djupt tacksamma föräldrar. Sitta ner och höra berättelser när du äter deras majsgröt och grönsaksblandning. Känna den mjuka milda vindpusten mot ansiktet. Känna lukten av rök från elden där grytan puttrar. Och vara en del i den varma gemenskap som finns hos människor som tar sig tid att se och lyssna på varandra.

Nu önskar jag dig en riktigt skön, lugn jul där du kan slappna av och andas och bara njuta av allt gott som ändå finns i världen.

GOD JUL käraste vän.

Från Mats och Agneta Gustafsson,

kontaktpersoner för Centrumkyrkans fadderverksamhet i Kenya.Copyright © 2014. All Rights Reserved.