Kenyafadder

Centrumkyrkan Faluns hjälparbete för Kenyas barn


Postgironummer:

475 61 54-3Se filmen om Centrumkyrkans barnarbete i Kenya

Klicka här

 


Besökare på sidan

Sidan uppdaterad

2021-12-20


pågående arbeten i kenya

Skolan i slummen i Loitokitok

Skola i slummen i staden loitokitok. Den drivs av en lärare som heter Rahab Chegge. Två förskoleklasser med ca 25 barn/klass. 20 barn understöds av Fadderbarnshjälpen. Utan denna hjälp skulle inte dessa barn få börja skolan.

Skolan ligger mitt i maasaiområdet, och drivs i en träkyrka.
Tyvärr är det så glest mellan brädorna att sand yr in när det blåser, men det är i alla fall skydd och tak över skolarbetet.
Barnen börjar runt kl 09 och slutar 14. Barnen får ett ordentligt mål mat under dagen, och för en del är det det enda målet mat de får under en dag.
Förskolebarnen är mellan 5 och 8 år. Man måste gå i förskola för att få gå i grundskolan sedan. Det kostar pengar för uniform och en terminsavgift, men alla familjer klarar inte detta. Därför är det viktigt med fadderhjälp för att ge alla dessa barn en chans.
När de kommer hem efter skolan fär barnen hjälpa till med olika sysslor: Passa getter, hämta vatten, koka mat, passa småsyskon, mjölka korna.


Skola i Rongai

Skolan finns i byn Rongai och ligger ganska högt upp på Kilimajaros sluttning. Folket är jordbrukare och försöker få till majs och bönodlingar uppe i det kylslagna klimatet. Det är långt till kommunens skolor och för att barnen ska slippa gå flera kilometer har man startat denna skola. Under regnperioden är det dessutom livsfarligt att gå efter vägarna där vattnet rusar fram. Skolan understöds så att man kan ge barnen ett mål mat per dag och till inköp av skolmaterial. Det är kyrkan i samhället som har startat denna skola för att hjälpa folket.

Skolan skulle behöva vatten draget till skolan. Kostnad 35000 kronor.
Copyright © 2014. All Rights Reserved.